2011. május 30., hétfő

Tormay Cécile: Görög mesék - Jelenlegi ára: 1 535 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Görög mesékA könyv listaára: 1871 Ft. Leírás:
Nem véletlenül nevezi Hankiss János irodalomtörténész-író nagygörögország magyar poétájának Tormay Cécile-t. Az éppen egy tucatnyi elbeszélést tartalmazó válogatás is bizonyítja, hogy a korában népszerű írónő szívesen és biztos kézzel nyúlt az antik témákhoz, hogy aztán szecessziós-szimbolikus ízű történeteket szőjön belőlük. Műveltsége és felkészültsége mellett női látásmódja is érdekessé teszi fantáziájának kalandozásait Árkádia lankáin. Tormay számára a görög mitológia és a görög élet mesevilág. Történetei romantikus mesék, melyek a ókori istenek világában játszódnak, majd átvezetnek a kereszténység korába. Szép példája ennek a záró novella (A csillag jegyében), amelyben az Üdvözítő születését hirdető csillag csodálatos fényétől megittasult táncosnő, Myrthis követi Ahvert, akit szeret s akinek tisztességes felesége lesz. Az ő leányuk magdalai Mária, Jézus leghűségesebb női követője. Az asszony és a szerelem motívuma egyébként is végigvonul az elbeszélések sorozatán (A najád halála Mythos a Syrinxről A kentaur, Egy korinthosi szerelem Philodemos meséje Az arcfesték Szerelem). Az örök nő itt egyszerre ártatlan, szent szűz, bölcs és boldog anya, istennő, ugyanakkor táncosnő és hetéra. Nem egy ismert mítosz ezáltal az olvasó szubjektív élményévé válik, a szereplők érzelemmel teli, eleven személyek lesznek. A kentaur például minden művész és magányos, nagy lélek jelképe, akit teste a hétköznapokhoz köt, de lelke a magasabb emberség felé kényszeríti. Az esztétikai panteizmussal áthatott történetek elsősorban a klasszikus műveltségben otthonos olvasóknak jelentenek ínyencséget. ISBN: 978-963-329-024-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 535 Ft

Az aukció vége: 2011-05-31 17:42
. Tormay Cécile: Görög mesék - Jelenlegi ára: 1 535 Ft

Fontos